For å kunne be om videoer fra et icuserver-spillkamera må kameraene være utstyrt med videooverføringsfunksjon. Dette finner du i produktbeskrivelsene, de tekniske spesifikasjonene og firmware for de respektive modellene. Den aktuelle modellen icucam 5 er utstyrt med en videooverføringsfunksjon.

Hvis de tekniske kravene til kameraet er oppfylt, må du fortsatt stille inn "Foto og video"-modus. Dette kan gjøres på kameraskjermen eller via icuapp. Kontroll via icuapp krever et Premium- eller Plus-abonnement. Beregningen av COIN-forbruket per video finner du i Kostnadsoversikt og beskrivelse av tjenestene.

Så enkelt er det:

Hvis betingelsene ovenfor er oppfylt (foto- og videomodus aktivert, tilstrekkelig antall COIN-er tilgjengelig og de tekniske kravene oppfylt), opprettes og lagres en video på SD-kortet hver gang bevegelse utløses. Lengden og formatet på videoen bestemmes av de innstilte verdiene til kameraet. Bilder tatt av appen ved hjelp av "Be om bilde" blir bedt om - uavhengig av modus - ikke lag videoer.

Hvis kameraet har tatt opp en video, vises dette med et lite blått symbol i nedre høyre hjørne av bildet.

Hvis du åpner bildevisningen (ved å klikke på bildet i oversikten), kan du be om videoen ved å klikke på videoikonet.

"8-tallet" på videoikonet betyr at en video med en lengde på 8 sekunder er tatt opp og kan bestilles. Det er ingen fast regel for hvor lang en video må være for å kunne bestilles, ettersom lengden på videoen bestemmes av kameraets innstillinger. Hvis symbolet "8s" vises, betyr det ganske enkelt at videoen er 8 sekunder lang.

Ved å klikke på videoikonet vises igjen en forklaring og informasjon om hvor mange COINs som vil bli belastet for den valgte videoen.

Hvis du ber om en video med en lengde på 8 sekunder som Plus- eller Premium-kunde, vil du bli belastet med totalt 8 COIN. Som Basic-kunde koster det 16 COIN å laste ned videoen.

Når du klikker på knappen "Be om video", blir videoen forespurt. Ventetiden til videoen lastes ned avhenger av hvor ofte kameraet tar kontakt med serveren. Med standardinnstillingene kobler kameraet seg til en gang i døgnet ved midnatt. Du kan imidlertid endre innstillingene slik at kameraet kobler seg til serveren én gang i timen i stedet. Videoikonet endrer utseende og viser nå et klokkesymbol i stedet for sekunder.

Hvis videoen er overført til serveren, vil du bli informert om dette via push-varsling. Du finner meldingen i meldingssenteret i icuapp. (bjelle)

For å se videoen du har bedt om, klikker du enten på lenken i varselet eller på bildet du har bedt om. Når videoen er lastet ned, vises videoikonet (nederst til høyre), og du kan spille av videoen.

Når videoen er lastet ned til enheten, finner du den i biblioteket eller i bilde- og videokatalogen på smarttelefonen eller i nedlastingsmappen på PC-en.

Flere spørsmål og svar om videoforsendelse på icuserver

Hvor mange COIN-er brukes til å sende videoen?

Videoene som sendes via det integrerte SIM-kortet, belastes hver med "COINs". For Plus- og Premium-kunder koster ett sekund 1 COIN, for Basic-kunder 2 COIN.

Hvilke begrensninger må du ta hensyn til når du sender video?

Hvis mottaket er dårlig (RSSI <11), sendes ingen videoer. Maksimalt 3 videoer lagres på serveren i 24 timer.