1. Innledning og anvendelse

1.1 Disse generelle vilkårene regulerer forholdet mellom ICUserver GmbH ("NWS"), Goettweiger Str. 2, 3131 Inzersdorf-Getzersdorf, Østerrike, på den ene siden, og kunden på den andre siden, som en integrert del av enhver kontrakt mellom kunden og NWS og enhver bruker som er registrert på enter.icuserver.com. NWS tilbyr en abonnements-/forhåndsbetalt tjeneste som leveres på NWS-applikasjoner ("tjenesten") og drives av NWS.

1.2 Kundens tilgang til og bruk av Tjenestene er betinget av at Kunden aksepterer og overholder disse Vilkårene. Disse vilkårene gjelder for alle besøkende, brukere, partnere og andre som får tilgang til eller bruker de nåværende og fremtidige tjenestene. Ved å få tilgang til eller bruke tjenestene og ved å klikke på "Jeg aksepterer"-knappen eller andre mekanismer, godtar kunden å være bundet av disse vilkårene. Les disse vilkårene nøye før du bruker tjenestene som tilbys av NWS.

2. Definisjoner

3. registrering av konto / kundens ansvar

3.1 Når kunden har lest og akseptert vilkårene og betingelsene, kan kunden registrere en konto for å kunne bruke alle tjenestene. For å gjøre dette er det nødvendig å oppgi alle opplysningene som kreves i registreringsskjemaet. Dette inkluderer en gyldig e-postadresse; kunden er forpliktet til å holde e-postadressen gyldig og brukbar under bruk av tjenestene.

3.2 For tilgang får kunden en midlertidig tilgangskode som kunden bruker for å få tilgang til systemet og tjenestene.

3.3 Tjenestene kan bare brukes med en gyldig konto. En slik konto kan ikke deles av flere brukere. Kunden er ansvarlig for å sikre alle tilgangsdata for bruk og tilgang til kontoen og/eller for alle aktiviteter eller handlinger i forbindelse med kontoen. Kunden er forpliktet til å varsle NWS umiddelbart ved mistanke om eller kjennskap til brudd på sikkerheten eller uautorisert bruk av eller tilgang til kontoen.

3.4 Ved å få tilgang til tjenestene får kunden en begrenset, verdensomspennende, ikke-eksklusiv, ikke-overførbar lisens til å bruke tjenestene til drift av enheter, alltid bare for å utføre de funksjonene som er definert i dokumentasjonen og underlagt alle restriksjoner og begrensninger i denne. Kun med denne lisensen har kunden rett til å legge til maskinvare.

3.5 Hvis kunden ikke tegner et abonnement, må kunden kjøpe COINs for å bruke tjenesten. Hvert overførte bilde forbruker det antall COINs som er angitt i kostnadsoversikten. Kostnadsoversikten er tilgjengelig på https://help.icuserver.com/kosten kan hentes.

3.6 Følgende gjelder for alle COINs:

a.) En overføring til andre brukere eller tredjeparter er ikke mulig.

b.) Hvis kunden mottar en engangskreditering av gratis COINs ved registrering av et nytt kamera, vil eventuelle ubrukte gratis COINs utløpe ved kansellering.

c.) Hvis kundens konto ikke lenger har COIN-saldo, er det ikke lenger mulig å laste opp eller senere laste opp data (bilder).

d.) Det spesifikke tjenesteomfanget for abonnementer finnes i tjenestebeskrivelsen/kostnadsoversikten.

3.7 Kunden har ikke lov til å opptre som forhandler for NWS. Kunden har ikke lov til å lisensiere, publisere, leie ut, gjøre tjenesten tilgjengelig for andre via nettverk eller tilby tjenesten på noen annen måte, heller ikke med enkeltelementer. Kunden har heller ikke lov til å dekompilere, reversere eller videreutvikle tjenestene som tilbys.

3.8 Kunden er ene og alene ansvarlig:

a.) For bruk og drift av enheten;

b.) for bruk av tjenester via kontoen, uavhengig av om det er autorisert eller ikke;

c.) for å overholde databeskyttelsesforpliktelser;

d.) ikke å bryte gjeldende lovgivning, herunder, men ikke begrenset til, immaterielle rettigheter, immaterielle rettigheter, urettferdig konkurranse og tredjeparters personlige rettigheter;

e.) å treffe nødvendige tiltak for å sikre at bruken av maskinvaren og tjenestene ikke krenker tredjeparters rettigheter, særlig personlige rettigheter, immaterielle rettigheter eller opphavsrettigheter.

f.) Opprettholde kontrakten med en mobilleverandør, hvis det kreves av den aktuelle maskinvaren;

g.) sikre data og informasjon som brukes i forbindelse med tjenestene.

3.9 Kunden kan ikke bruke Tjenesten i strid med gjeldende lokale lover og/eller andre offisielle eller lovbestemte forskrifter eller krav, men i alle tilfeller ikke som følger, eller gjøre det mulig for eller autorisere tredjeparter til å gjøre slik bruk:

NWS fraskriver seg alt ansvar i denne forbindelse og forbeholder seg retten til å suspendere eller avslutte tjenesten hvis NWS blir oppmerksom på slike brudd.

3.10. NWS påpeker at det ikke er tillatt å overvåke offentlige områder for å fastslå religiøs, etnisk, politisk eller seksuell legning eller svært personlige områder (soverom, garderober, toaletter osv.), og heller ikke å overvåke ansatte for å kontrollere deres prestasjoner. Forholdsmessighetsprinsippet må overholdes ved bruk, særlig i et begrenset overvåkingsområde.

3.11. I tilfelle brudd (også uten at det er kundens feil) eller bruk av tjenestene som bryter med noen av vilkårene eller en kontrakt inngått mellom kunden og NWS eller gjeldende lov, forbeholder NWS seg retten til å suspendere eller blokkere en slik konto og/eller kundens tilgang til tjenestene umiddelbart og uten forvarsel, og til å slette og/eller utlevere data som bryter med gjeldende lover til kompetente myndigheter uten forvarsel.

3.12. Kunden gir NWS, dets tilknyttede selskaper eller autoriserte tredjeparter rett til å bruke bilde- og videomaterialet eller annet innhold og data fra kunden innenfor rammen av avtalen. Hvis kunden kjøper tjenester fra NWS som inkluderer tilpasset eller automatisert bildeanalyse, gir kunden NWS, dets tilknyttede selskaper eller tredjeparter på oppdrag fra dem, ubegrenset rett til å lagre og bruke bilde- og videomaterialet eller annet innhold og data levert av kunden for å levere tjenesten (inkludert bildeanalyse) og for å forbedre og utvikle kvaliteten på bildeanalyse/maskinlæring/kunstig intelligens. NWS forbeholder seg uansett retten til, men er ikke forpliktet til, å gjennomgå bilde- og videomaterialet eller annet innhold eller data fra kunden for å overholde gjeldende lover, håndheve disse vilkårene og holde tjenesten sikker.

3.13. Sluttbrukeren bekrefter at (i) han/hun ikke befinner seg i et land som er underlagt en embargo fra amerikanske myndigheter eller som er utpekt av amerikanske myndigheter som et land som "støtter terrorister", og (ii) han/hun ikke er oppført på noen liste over forbudte eller begrensede parter fra amerikanske myndigheter.

3.14. Sluttbrukeren erkjenner og samtykker i at betalingsleverandøren (og eventuelle tilknyttede selskaper) er tredjepartsbegunstiget av disse vilkårene, og at betalingsleverandøren, etter at sluttbrukeren har akseptert disse vilkårene, har rett til å håndheve disse vilkårene overfor sluttbrukeren som tredjepartsbegunstiget.

4. Kameramodeller med integrert SIM-kort

4.1 Avhengig av kameramodell og produktbeskrivelse kan et SIM-kort fra en teleleverandør valgt av NWS allerede være integrert i kameraet.

4.2 SIM-kortet er en del av Tjenestene, og NWS eller et Tilknyttet selskap kan få fjerntilgang til SIM-kortet for å oppdatere innstillinger; i tillegg kan NWS kreve SIM-kortet tilbake dersom avtalen er utløpt. Kunden er forpliktet til å beskytte SIM-kortet mot skadelig påvirkning eller tyveri. Enhver skade, tap eller tyveri av SIM-kortet må umiddelbart meldes til NWS (info@icuserver.com), med angivelse av kameraets ID, slik at SIM-kortet kan sperres. Kostnadene for forbruk av "COINS" i perioden mellom tapet eller tyveriet og NWS' sperring av SIM-kortet må dekkes av kunden. NWS' kontortid gjelder for mottak av rapporten.

5. inngåelse av avtaler mot vederlag

5.1 Når det gjelder abonnementsbaserte tjenester, trer en avgiftsbasert kontrakt i kraft og blir bindende når kunden har betalt abonnementsavgiften for første gang og NWS har mottatt beløpet. Kunden vil bli fakturert på forhånd på en tilbakevendende og regelmessig basis ("faktureringssyklus"). Faktureringssyklusene avhenger av hvilken type abonnementsplan kunden velger når han/hun kjøper et abonnement på nettet.

5.2 Når det gjelder den COIN-baserte tjenesten, blir en kontrakt juridisk gyldig og bindende når kunden har registrert og kjøpt COINs og NWS har mottatt beløpet.

5.3 Betalinger skjer via tredjeparts betalingstjenesteleverandører, uavhengig av at kontrakten mellom NWS og sluttkunden er inngått. Ved å bekrefte betalingen hos NWS aksepterer kunden også vilkårene til den valgte betalingstjenesteleverandøren. Hvis en betalingstjenesteleverandør nekter å registrere en kunde, er dette ikke NWS' ansvar og kan ikke føre til noe krav mot NWS.

5.4 Når betalingen er gjennomført, får kunden tilgang til de tjenestene han/hun har valgt.

5.5 Informasjon gitt av NWS' ansatte, på NWS' nettsider eller i markedsføringsmateriell, samt kundeforespørsler, spesifikasjoner eller andre dokumenter er ikke bindende og blir bare en del av kontrakten i den grad vilkårene uttrykkelig henviser til dem. Vilkår og betingelser som ikke er nevnt her, skal anses som ugyldige.

6. abonnement - priser/avgifter - endringer

6.1 Avtaleperioden/abonnementsperioden bestemmes av informasjonen på nettstedet eller i appen; den avtalte perioden utgjør avtaleperioden, og kunden er kontraktsmessig forpliktet til å betale abonnementsavgiftene som er oppgitt på nettstedet i henhold til det valgte abonnementet. Prisene er bindende for den avtalte avtaleperioden.

6.2 Med mindre annet er avtalt, vil hver kontrakt eller hvert abonnement automatisk fornyes for samme periode, med mindre kunden skriftlig (via e-post) minst tretti (30) dager før utløpet av gjeldende periode varsler NWS om at de ikke ønsker å fornye. Hvis kunden ikke gjør dette, fornyes abonnementet eller avtaleperioden automatisk på nøyaktig samme vilkår (uten hensyn til gjeldende punkt 5.4). En slik forlengelse skal anses som en sammenhengende avtaleperiode.

6.3 Kunden er forpliktet til å gi NWS korrekt og fullstendig faktureringsinformasjon, inkludert firmanavn, fullt navn på kontaktperson, adresse, stat, postnummer, land, telefonnummer, postadresse og MVA-nummer (eller tilsvarende). Feil eller ufullstendig informasjon kan føre til ekstra kostnader for NWS, som vil bli belastet kunden.

6.4 NWS kan når som helst og etter eget skjønn endre abonnementsavgiftene. Alle endringer trer i kraft ved utløpet av inneværende avtaleperiode, og de endrede prisene belastes fra og med påfølgende avtaleperiode. Med mindre annet er uttrykkelig avtalt, vil fornyelsesprisene ikke bli justert på grunnlag av kampanje- eller engangsabonnementer, men på grunnlag av NWS' standardpris som gjelder på tidspunktet for hver fornyelse. Uavhengig av eventuelle avtaler om det motsatte, vil enhver fornyelse der abonnementsvolumet for en tjeneste har gått ned fra forrige periode, føre til ny prisfastsettelse ved fornyelse uten hensyn til enhetsprisen for forrige periode.

6.5 NWS vil belaste (direkte eller indirekte) abonnementsavgifter og COINS, ekstra bruksavgifter og andre avgifter eller priser som er angitt på nettstedet eller basert på kundens faktiske bruk.

6.6 Betalte abonnementsavgifter refunderes ikke, med mindre kunden er en forbruker.

7. Betaling

7.1 Betaling skal skje i henhold til abonnementet eller vilkårene til den respektive betalingsbehandleren. Med mindre annet er avtalt, skal betaling skje månedlig på forskudd, uten gebyrer, avgifter og andre fradrag og innen tretti (30) dager etter fakturadato. Beløp anses ikke som betalt før pengene er kreditert NWS' bankkonto.

7.2 Hvis kunden er i betalingsmislighold eller hvis bruken av tjenestene eller COINS overstiger de beløpene som er betalt på forhånd, har NWS også rett til å sperre kundens konto med 14 dagers varsel. Andre rettigheter og rettsmidler forbeholdes uttrykkelig. NWS er ikke ansvarlig for eventuelle skader, tap, tap av data eller fortjeneste eller andre negative effekter som kan oppstå som følge av sperring i henhold til denne bestemmelsen.

8. Avbestilling for forbrukere

8.1 Hvis kunden er en forbruker, har kunden rett til å kansellere denne kontrakten innen 1 måned uten å oppgi noen grunn.

8.2 Angrerett er utelukket hvis kunden bruker COINs innen angrefristen på grunn av en uttrykkelig anmodning og dermed gir uttrykk for at han fraskriver seg angreretten.

8.3 Avbestillingsperioden er 1 måned fra datoen for kontraktsinngåelse.

8.4 For å utøve angreretten må kunden informere NWS om beslutningen om å kansellere denne kontrakten ved hjelp av en tydelig erklæring via e-post til info@icuserver.com. Kunden kan bruke det vedlagte eksempelet på angrerettskjema, men dette er ikke obligatorisk.

8.5 For å overholde angrefristen er det tilstrekkelig at kunden sender melding om utøvelse av angreretten før utløpet av angrefristen.

8.6 Konsekvenser av kansellering:

8.7 Eksempel på avbestillingsskjema

Hvis kunden ønsker å kansellere kontrakten, må dette skjemaet fylles ut og sendes til NWS:

Til
NWS
Adresse
Tlf.
Post
Jeg/vi (*) angrer herved på kontrakten som er inngått av meg/oss (*) for kjøp av følgende varer (*)/levering av følgende tjeneste (*)

Bestilt den:
Navn på forbruker(e):
Forbrukerens/forbrukernes adresse:
Forbrukerens/forbrukernes underskrift (kun ved melding på papir):
Dato

(*) Stryk det som er relevant.

9. endringer i disse generelle vilkårene og betingelsene

9.1 NWS forbeholder seg retten til, etter eget skjønn, å endre eller erstatte disse vilkårene når som helst. Vi vil gi minst 30 dagers varsel om endringen og de nye vilkårene. NWS avgjør etter eget skjønn hva som utgjør en vesentlig endring.

9.2 Ved å fortsette å bruke tjenesten etter at disse endringene har trådt i kraft, godtar kunden å være bundet av de reviderte vilkårene. Hvis kunden ikke godtar de nye vilkårene, bør kunden slutte å bruke tjenesten.

10. Tjenester og opptredener

10.1 Tjenesten leveres "SOM DEN ER" og "SOM TILGJENGELIG". Tjenesten leveres "SOM DEN ER" og "SOM TILGJENGELIG" uten noen form for garanti, verken uttrykkelig eller underforstått, inkludert, men ikke begrenset til, underforståtte garantier om salgbarhet, egnethet for et bestemt formål, ikke-krenkelse eller funksjonsmåte.

10.2 NWS har rett til å avbryte tjenesten helt eller delvis hvis NWS' eller kundens sikkerhet er i fare. NWS skal umiddelbart informere kunden om slike tiltak. Krav mot NWS kan ikke utledes av dette.

10.3 Selv om NWS unngår endringer i tjenestene, har NWS rett til å endre, oppdatere, modifisere, forkaste eller publisere tjenestene på nytt. Kunden har kun rett til å si opp avtalen i henhold til § 14 (Oppsigelse) dersom endringen som skal gjøres ved en oppdatering er økonomisk urimelig for kunden. I denne forbindelse fraskriver kunden seg alle erstatningskrav og andre krav.

10.4 Hvis kunden ikke bruker kontoen sin i en periode på 24 måneder (f.eks. hvis kunden ikke har noen aktive eller ubrukte COINs eller hvis det ikke er noen aktivitet med aktive COINs på 24 måneder eller hvis kunden ikke er logget inn), settes kontoen automatisk til inaktiv. NWS forbeholder seg retten til å slette inaktive kontoer sammen med alt tilhørende innhold og data. Inaktive kontoer kan reaktiveres av NWS hvis de ennå ikke er slettet av NWS. Forespørsler om aktivering må gjøres fra kundens registrerte e-postadresse og sendes til info@icuserver.com finne sted.

11. Oppsigelse

11.1 For den abonnementsbaserte varianten opphører avtalen og bruken av tjenestene den siste dagen i den avtalte perioden, med mindre annet er avtalt (f.eks. automatisk fornyelse).

11.2 Ved COIN-basert tilgang blir avtalepartene som hovedregel enige om en tidsubegrenset kontrakt. Kontrakten opphører automatisk dersom de aktiverte "COINs" er brukt opp og ingen nye "COINs" er kjøpt/reservert innen 18 måneder etter at den siste "COIN" ble brukt.

11.3 Konsekvenser av oppsigelse:

a.) Allerede kjøpte "COINs" og ubrukte COINs vil ikke bli refundert eller konvertert til kontantkreditter.

b.) Det integrerte SIM-kortet for enheter med integrert SIM-kort i henhold til produktbeskrivelsen er blokkert.

c.) Kundens konto og alle lagrede data (inkludert alle bilder og videoer) slettes, med mindre lengre oppbevaringsperioder er lovpålagt.

d.) Mottatte betalinger for avgiftsbelagte tjenester vil ikke bli refundert.

11.4 Hvis Kunden har avtalt å bruke Tjenestene på ubestemt tid, har hver av partene rett til å si opp avtalen skriftlig ved utløpet av hver faktureringsperiode som Kunden har valgt og avtalt. Eventuell oppsigelse av tjenestene og/eller kundekontoen kan gjøres via kontoen og de tilhørende administrasjonsverktøyene innenfor rammen av de ovennevnte alternativene. Avbestilling kan gjøres uten forvarsel.

11.5 Enheter som er integrert i tjenesten som en del av en abonnementsmodell, kan bare fjernes fra en konto hvis abonnementet sies opp.

11.6 Begge kontraktsparter har rett til når som helst å heve kontrakten og bruken av tjenestene med umiddelbar virkning og uten ansvar hvis den andre kontraktsparten ikke overholder avtalen på et vesentlig punkt i kontrakten til tross for en anmodning om utsettelse eller overholdelse av en rimelig frist.

a.) En viktig grunn til NWS foreligger særlig hvis kunden bryter en vesentlig bestemmelse i kontrakten eller disse vilkårene (f.eks. brudd på en bestemmelse i punkt 3 og ikke retter opp dette bruddet innen fjorten (14) dager etter skriftlig varsel og anmodning.

b.) Det foreligger en viktig grunn for kunden hvis NWS bryter en vesentlig bestemmelse i kontrakten eller disse vilkårene og ikke retter opp dette bruddet innen fjorten (14) dager etter skriftlig varsel og anmodning.

11.7 Hvis kanselleringen i henhold til 9.6.a) gjelder en periode som det er forfalt forhåndsbetalte avgifter for, skal kanselleringen tre i kraft umiddelbart; ingen forhåndsbetalte avgifter skal refunderes.

11.8 Ved oppsigelse opphører Kundens rett til å bruke Tjenestene, og alle avgifter forfaller til betaling umiddelbart. Kunden må umiddelbart slutte å bruke Tjenestene. Etter oppsigelsen vil enhver bruk av tjenestene fra kundens side utgjøre en krenkelse og/eller misbruk av NWS' eiendomsrett.

12. Garantier

12.1 NWS er et serviceselskap, og tjenestene er i samsvar med det aktuelle tekniske nivået. NWS leverer tjenestene etter beste skjønn.

12.2 Ved levering av tjenestene legger NWS stor vekt på sikkerheten til serverne og kvaliteten på de valgte telekommunikasjonsleverandørene, og samarbeider kun med pålitelige og erfarne partnere. Likevel kan uforutsette forstyrrelser og avbrudd i tjenestetilbudet aldri helt utelukkes. NWS er ikke ansvarlig for nedetid eller avbrudd som skyldes vedlikeholdsarbeid, programvareoppdateringer og omstendigheter (f.eks. tekniske problemer hos tredjeparter og force majeure) som ligger utenfor NWS' kontroll, inkludert feil eller problemer hos teleoperatører, server-, modem- eller annen maskinvarefeil, feil hos energileverandører i bakgrunnen.

12.3 Bruken av tjenestene skjer på kundens eget ansvar. NWS gir ingen garanti for at tjenestene vil være tilgjengelige uavbrutt, til rett tid, kontinuerlig, sikkert og feilfritt, og påtar seg intet ansvar for tapte eller usendte data, bilder og/eller videoer fra kunden eller andre avbrudd og feil i tjenestene. NWS garanterer heller ikke at tjenesten er helt feilfri, feilfri eller helt sikker. Kunden erkjenner at tjenesten ikke kan leveres i den form som tilbys uten ovennevnte garantiforbehold og ansvarsbegrensninger.

12.4 NWS er ikke ansvarlig for (i) feilaktig dataoverføring, (ii) svikt i dataoverføringen, (iii) svikt i tjenesten, (iv) svikt, feil eller andre problemer som kan tilskrives en enhet.

12.5 Unntatt fra garantien er skader som skyldes instruksjoner som ikke er gitt av NWS eller maskinvareleverandøren, utilstrekkelig utstyr, manglende overholdelse av installasjonsinstruksjoner og bruksvilkår, feil bruk og anvendelse av uegnet programvare eller annet materiale eller et problem som ligger innenfor kundens ansvarsområde.

12.6 Mottak av mobiltelefon (minst en datatilkobling i henhold til GSM-standarden) er obligatorisk for at Tjenesten skal fungere. Kunden er innforstått med at tjenesten og bruken av den er avhengig av den aktuelle Internett-tjenesten på bruksstedet. Tjenesten fungerer bare der tilsvarende dataoverføringer er mulig. Kunden er ansvarlig for å kontrollere og sikre internettforbindelsen og dataoverføringen som kreves for bruk av tjenesten på bruksstedet. Kunden er innforstått med at internettforbindelser og dataoverføringer kan være utsatt for svingninger eller feil; NWS er ikke ansvarlig for eventuelle begrensninger eller feil i bruken av tjenesten som skyldes utilstrekkelige eller feilaktige internettforbindelser eller dataoverføringer.

12.7 Det er ikke mulig å overføre enheter til tjenesten i sanntid. Tjenesten leveres med en tidsforsinkelse.

12.8 Hvis det oppstår svikt eller feil av noe slag, må kunden umiddelbart varsle oss skriftlig med en nøyaktig beskrivelse av feilen. Hvis kunden ikke gjør dette, kan han ikke lenger gjøre garantikrav gjeldende. NWS skal bestrebe seg på å utbedre feilene så snart NWS får kjennskap til dem.

13. Ansvar

13.1 NWS er kun erstatningsansvarlig for skader som skyldes grov uaktsomhet eller forsett.

13.2 NWS, dets styremedlemmer, ansatte, partnere, agenter, leverandører eller tilknyttede selskaper skal under ingen omstendigheter være ansvarlig for indirekte skader eller følgeskader, inkludert, men ikke begrenset til, tapt fortjeneste, tap av data, tap av bruk, tap av goodwill eller andre immaterielle skader eller tap.

13.3 NWS påtar seg intet ansvar for skader som skyldes avbrudd i tjenesten eller forsinket overføring av data. I dette tilfellet utelukkes i særdeleshet indirekte skader.

13.4 NWS skal ikke være ansvarlig overfor kunden for forsinkelser eller unnlatelse av å oppfylle sine forpliktelser i henhold til denne kontrakten dersom slike forsinkelser eller unnlatelser skyldes årsaker utenfor NWS' rimelige kontroll. Slike årsaker inkluderer, men er ikke begrenset til, naturkatastrofer, oversvømmelser, branner, strømbrudd eller andre forsyningssvikt, konsekvenser av epidemier eller pandemier, eller forsinkelser fra kundens side når det gjelder å skaffe nødvendige ressurser eller støtte eller å oppfylle andre krav i henhold til denne avtalen.

13.5 Erstatningskrav foreldes to år etter at kunden fikk kjennskap til skaden. Hvis kunden er en forbruker i henhold til forbrukerkjøpsloven, gjelder de lovbestemte foreldelsesfristene.

14 Gjeldende lov og jurisdiksjon

14.1 Disse salgs- og leveringsbetingelsene er underlagt østerriksk lov med unntak av lovvalgsreglene. Når det gjelder forbrukere, gjelder dette lovvalget bare i den grad beskyttelsen som gis av ufravikelige bestemmelser i loven i landet der forbrukeren har sitt vanlige bosted, ikke oppheves.

14.2 Som verneting avtales eksklusivt verneting for den kompetente domstolen ved NWS' forretningskontor, med unntak av søksmål mot forbrukere i henhold til forbrukerbeskyttelsesloven som har bosted eller vanlig oppholdssted i Østerrike eller er ansatt i Østerrike. NWS har imidlertid uansett rett til å anke til domstolen på kundens forretningssted.

15. annet

15.1 Unnlatelse av å håndheve en rettighet eller bestemmelse i disse vilkårene skal ikke anses som et avkall på slike rettigheter.

15.2 Skulle en bestemmelse i disse vilkårene være rettslig virkningsløs, ugyldig og/eller ugyldig eller bli det i løpet av gyldighetsperioden, skal dette ikke påvirke rettsvirkningen og gyldigheten av de øvrige bestemmelsene. I dette tilfellet skal den ugyldige og juridisk ineffektive bestemmelsen erstattes av en bestemmelse som er juridisk effektiv og gyldig og som i sitt økonomiske innhold tilsvarer den erstattede bestemmelsen - så langt det er mulig og juridisk tillatt.

15.3 Disse vilkårene erstatter alle tidligere avtaler. Avtaler eller ordninger som avviker fra disse vilkårene, krever skriftlig bekreftelse fra NWS. I tilfelle motstrid mellom disse vilkårene og et hvilket som helst annet dokument, skal disse vilkårene ha forrang fremfor ethvert annet dokument.